Thursday, December 29, 2011

stressssssssssssss

ngoks. penin nengok fluid ni. bukan paham pon
tambah2 part y blakang. ayooyooyooyoo
sombody help
meeeeeeeeeeeeeeee

Wednesday, December 21, 2011

comel nya

aloo kiutnyaaa mat izz
duk celah2 roti lak tuu

Monday, December 19, 2011

sekupang dalam jamban

apa nk wat dalam situasi ni?.
terdapat 2 pilihan

anda putar jilat celup lubang jamban tu
atau
lupakan ja duit tu

the choice is yours.

kalau 10 tahun dulu memang 1st choice la.
aku celup ja.gahahahha
member aku slalu duk wat geli2.
alah,nyampah aku..dapat duit makan singgit,jatuh 50 sen lam jamban,xmakan..taik la.bajet anak PM. anak polis jah.haiyaa ni kes perasan ni.
kalo dulu time skola aku amik.. bukan senang nak dapat duit. siyes..dulu aku dapat 5kupang skola pagi, 3kupang skola petang ja taw (diakala membe2 dapat singgit pagi,singgit petang) patu nanti membe wat2 geli bila aku celup. aii..aku sepak jugak budak2 ni. tu y dulu aku cam samseng tu.hahaha. tp alahai, bila duit jatuh singgit, tehegeh2 suh aku amikkan.hmm..kena lak aku y suka duit ni..kadang2 lebih dari tu aku kaut. gahaha..(aish,geli lak aku rasa)
bapak aku kerja biasa2 ja.. nak bagi makan 10 orang anak kesayangan dia ni. kat u ada, skola menengah ada, skola rendah ada..pada masa y sama nk kasi ekonomi negara teguh jugak. masalah tuu. kalo part time PM xpa jugak..
masalahnya bapak aku anti kerajaan. hahahha. nak jd PM pon payah gak we.haha
naseb bapak aku bijak.. jimat sikit2.. dari duit skola aku y dia tahan tu wat simpanan. memang berjimat laa..
tp bila raya bapak aku bagi banyak.. time org len dapat pulo2 hinggit, aku dapat ratus2..haha..untongla..
duit tu aku simpan biaq dia membiak2 dalam bank tu ha (part ni aku like)

bila raya memang time paling hepi lam idop aku. tp skarang x penah sampai seribu lagi duit raya aku.. habis kuat 27 hinggit lg ja nk sampai.. hmm.. mintak gak kat bapak aku, dia xtopup pon 27 hinggit tu.hmm.. dalam diam aku keciwa..

ada satu masa tu mak penah cita.. masa tu kecoh sekampung asb bagi dividen 14 %.banyak tu! cana nak wat? duit xdak.. nak bagi anak kesayangan blajar, makan lagi, nak labur lagi.. hmm.. las2 abah mintak duit kat tok.hahahaha.. dia cakap nak wat umah.. haha.. mebi dia wat kot.tp sikit jaa dia guna.. y len taruk lam bank kasi duit berana pinak lam tu.. cukup time bayaq la balik duit tok.. setel masalah..

geniuss..sumpah geniuss..xya amik account pon abah ble ramal ekonomi ni ha..
 abah dulu kat skola suka maths(aka suka kira duit hehe). tapi bila p skola tokwan suh seluk duit lam poket.. kalo ada, ada laa.. kalo xdak, abah xbawak duit.. pastu, abah benti skola.. nt paksu maktam makteh maklang nk blajaq xlarat tokwan nak sapot.. abah pon sedih.. dia cakap dia dulu pandai..hehe(part ni cam cute2 sket) bila dia benti, cikgu skola dia nangis.. sebab dia ada potensi.. hmm sebab tu abah nak anak2 abah blajaq rajin2.. xmau telepas peluang yang abah xdapat..
nak menitik air mata aku lepas tu~still, aku control..hehe

ni utk abah. adik wat ni.. bila bosan boleh besantai kat hawaii.haha




abah ni kedekut sebenaqnya..tp dalam kedekut abah, abah baik.. xsuka amik kesempatan kat org len. lg satu abah cengih.. sebab tu cina xbrani nak melebih2 kalo beli durian.haha..dulu aku ingat abah kedekut taw, sebab selalu halau pak din gila ngn abang dia kalo mintak duit kat umah. memang garang gila. pak din kalo nmpak abah dia xmai, tp kadang2 dia mai gak umah.. dah nama pon gila wei.. tp satu hari telekom pasang alat bunyi y kalo ada org potong line tepon umah, nanti dia bunyi.. malam tu dia bunyi. abah kuaq umah laju2 xpakai baju pon. aku ingat kena blasah dah pencuri tu.mana xnya, dengaq sora abah jerkah bapak kuat.. aku pon kalut p kat abah.. aik?xdak sapa pon.. awat abah biaq dia lari?telekom ckp dia nk bg rm2000 kalo dpt tangkap penyamun tu..abah cakap, biaqla.. anak pak mail tongkiang depan tu. dia bukan ada kerja.. sweet abah ni rupanya.hehehe

skali tu aku can nak nangis tunggu abah amik dari skola.. sebab hari tu sain repot kad.. kalo parents xmai xle balik. membe lain dah blah dah.. tinggal aku jaa.. sir fauzi cam ada gaya nak pujuk2 aku n nak hantaq aku dah time tu.. ttiba abah sampai..baru abis keja.. tunggu time rehat dia kan.. merajuk aku taw.. abah ni xsayang aku.. suka xsain repot kad.. bapak orang len ble jaa mai.. satu hari bila masuk skolah menengah abah pon cita.. hg taw dak, dulu abah paling aktive skali kat sungai korok tu.. siap wakil PIBG lagi.. tp dah 9 orang.. abah xlarat laa adik oii.. hahaha.. pastu aku xmarah dah.. sayang abah very2 lah! hahaha
nite abah
nanti adik beli camry kat abah satu. okey?


kaler ni lawa x abah?hehe.. ni hadiah besday abah. hepi becoming besday abah!

hadiah tuk mak ngn abah

10 tahun lagi...


hepi besday mak ngn abah!!!
selamat bergembira selama hari harimu dalam bangunan yang anakmu buat ini...
semoga panjang umurmu untuk melihat bangunan yang aku buat khas tukmu..
InsyaAllah...Amin..

Monday, December 5, 2011

naseb aku tengok dragonball

How do you expect kids to listen to their parents as TARZAN lives half naked, CINDERELLA comes back home at midnight, PINNOCCHIO lies all the time, ALADDIN is a friend of jin, BATMAN drives at 320KM/h, SLEEPING BEAUTY is lazy and SNOW WHITE lives with seven guys. We shouldn't be surprised if kids misbehave at times, they get this from their own STORYBOOKS, huh!

Saturday, November 19, 2011

bilaaa aku sudah tiadaaa

bilaaaaaaaaaaa
aku sudah tiadaaaa
uuuuu  uuuuuu.
kala malam yang pekat, likat, hitam, legam..
awat aku xboleh focus setadyyyyy ni?????
ish3.taik botol la
tomolow activity:
enjoy sama mai n yana n biha.. 


choral speaking time matrik. what a champion.

rocknya abah!hehe

peacee forever!yeah!

Sunday, October 30, 2011

heran bin ajaib

yang peliknya,

bila bukak buku
mata nak tepejam

asal bukak buku
mata tepejam

asal buku tebukak
mata tepejam

yang ajaibnya,

asal nengok movi
mata tebeliak

bila tgk muvi
mata tebeliak

andaikata movie tengok aku,
kompom, mata duk pejam la tu jawabnya

Monday, October 24, 2011

xsama, moga moga

ujian bertambah,















cobaan memberat...












harap2 iman pon menebal..=)

BOSAN

BOSANNNNNN
BOSANNNNN
BOSANNNN
BOSANNN
BOSANN
BOSAN

OK. DONE.

Lusa ni, nak bersiap tuk holiday.
org lain raya, aku tumpang sekaki.
Selamat Hari Raya resh n diviya!
tapi kali ni, fes time raya kat klate.hahahha
hopefully everything turn out to be fine
bapak lah
dah la xkenai sapa2
mati katak jugak aku kat sana nt.
hmmmm..tadi masa beli tiket, terfikir gak aku, ca membazir ja pi sana..bukan ada tempat menarik pon..
alooooooooo...
duit da la dah habis..conclusion di sini, ni adalah las holiday aku except tuk pi bukit merah raya haji nati.
END.
p/s: sapa nak join venture meh le hahaha.janji bayar sniri

Thursday, October 20, 2011

contest the garang: saya seorang super hero




kenshin himura
a.k.a
himura battosai.
cerita ni menggambarkan keadaan ketika zaman meiji restoration.

 sebab aku pilih dia adalah sebab dia pandai bermain pedang
dengan style hiten mitsurugi yang deperfectkan dari segala aspect oleh kenshin sendiri.
bestnya watak kenshin ni, dengan figura y agak kacak(aku minat jugak kat dia dulu masa kecik2,haha), dia adalah seorang hero yang masyur yang mana mana2 musuh y dapat berlawan dengan dia akan berasa bangga kalo dapat mati kat tangan dia.
walaubagaimanapun, kenshin ni adalah bekas manslayer y mana satu ketika dulu dia ni gila bunuh org.
so, glamer habis la dia ni. kiranya, masa before meiji restoration, dia ni legend kat jepun la.
tp, bila dia nak lawan org jahat, dia ni cam ada split personality la.bila rasa nak membunuh tu, ttiba jd kuat.
sebab lama xmembunuh, semangat nak lawan tu xda.
disebabkan nak protect org y dia sayang, maka dia dapat semangat nak lawan sehingga ke penghabisan.
paling cun bila mata ngan scar X tu bersinar2, especially time nak brubah jd manslayer balik tu ha, waw, memang syok la tengok kenshin ni lawan.
jemput2 tengok rurouni kenshin, samurai x.
MUST SEE THIS.

cita ni sangat nostalgia bagi aku..
sebab aku tengok cita ni time skola rendah kat axn..
pas habis ngaji kui 7, mesti aku lari laju2 balik umah sebab nak tengok cita ni ngn family.
kebetulan kat umah aku ramai lak adik bradik aku y minat cita nih. sumpah best. penuh depan tv ngan kami2 ni haa..
time ni, zaman kakak sulung aku ja y dah kawin daripada 10 org adik bradik aku. tolak pi tolak mai adala lam 9 org depan tv. campur mak ngn abah, tambah spupu spapat lagi, tambah jiran2 lagi(memang,memang kalo boleh aku nk ajak satu kg trus tgk tv umah aku tu,,hahaha) 
mau penuh gak umah aku time tu.
skarang,cuma tinggal 3 saja y belum kawin. nak tgk tv pon belum tentu ada 3 org..
ala.. nostalgiknyaaa...

[those who repeat history will repeat the history- george santayana]
true.bila dah melalui sesuatu masa tu, kita memang xkan melaluinya kembali. kan? y akan melaluinya adalah nex generation. samada repeat the same mistake, or improve.
(lari topik sket.hahaha)

ni shishio. orang jahat yang gila kuat.
best tengok kenshin lawan ngan dia.
habis hancur tempat tu.

akhirnya shisio mati disebabkan ketamakan nak jadi kuat oleh diri dia sniri.
DIE! BOOM! END!

NGERI! baby digantung di zaba, bangi.

AMARAN

JIKA ANDA TIDAK BERANI, PENAKUT, PEMALU ATAU PEMARAH,
LEBIH BAIK JANGAN LIHAT FOTO INI.

baby ini tidak bersalah.
dimana letaknya fikiran manusia??
mereka ini hanya tahu mengira hawa nafsu,
makan dengan rakus,
tanpa memikirkan kesan dari perbuatan kejam mereka!








































 baby sawi digantung tanpa mati, bersama kangkung.

di restoran galaxy,zaba.

SAVE THE EARTH.

Sunday, October 2, 2011

bagai bulan dipagar bintang

    di kala esok ada kuiz,
aku ternampak ada bulan
bagai dipagar bintang..
owww
indahnyaaa
bulan macam tersenyum kat aku.
mungkinkah???
aku y gila,
atau
suratan y maha kaya?

dalam pada itu..
kucing pulak mengmiau miauu

ohh
indahnya alam ini..
ketika itu juga, 
aku ternampak
tapawareku di atas bumbung.
yang dirampas dalam paksaan!!!
monyet oh monyet..
kita nampak bulan y sama
walau di mana kita berada.
TETAPI
kenapa tapaware aku jugak y kau curi?

Saturday, October 1, 2011

gOing bigger and biggeR

i have A BIG FAMILY

and on the same time...

its getting BIGGER

and BIGGER!

and BIGGER!!!
WELL DONE.GOOD JOB. HAHA
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN!

Friday, September 30, 2011

bersatu di negara jiran


memang sangat bagus kan kalau macam ni..


teruskan usaha! hehehe

hujan emas di negeri orang,
hujan batu di negeri sendiri,
lebih baik negeri sendiri..

ramai budak mati

berita terkini.
ramai budak mati kutu apabila dikehendaki untuk menjawab soalan dalam subjek yang berbentuk fizik. yakni sebagai contoh utama dapat dirujuk adalah mekanik bahan.
setiap kali latihan diberikan, pelajar yang sudah sedia mati kutu, bertambah kutunya.
matinya kutunya pelajar itu, adalah kerana kurang pemahaman tentang subjek tersebut serta minat yang bertambah kurang.
menurut kutu kutu yang mati, usaha tangga kejayaan.
tiada kejayaan dapat di capai tanpa usaha yang berterusan.
jadi, untuk kurangkan kematian kutuan, diharap dapat mencari penyelesaian terbaik. cthnya study grup kutu yang mati serta menjadi kipas susah mati subjek yang menjadikan mereka mati kutu.
bagi mereka yang tidak mati kutu, seorang pelajar cantik yang mati kutu, merangkap penulis artikel, membuat sedikit ucapan, 'tahniah diucapkan. semoga terus success di dalam hidup selain dapat membantu menghidupkan kami yang sudah mati kutu'.
sekian.

Monday, September 26, 2011

che ahmad, mr lim or do woo?

pada pendapat aku, pilihan ditangan masing2.

xkisahlah nak try company melayu ka, cina ka, india ka..
well, maybe big advantage boleh dapat dari giant company..
tapi, dari sudut lain, kalo ikhlas, boleh la bantu company kecik ni. disamping bantu anak melayu yang baru nak bertapak, still boleh jugak dapat pengalaman kan..
sebab jumlah pekerja yang sikit, jadi, maybe ada jugak pengalaman dalam handle sesuatu situation tu..lagipun, company kecil2 lan ni selalunya jarang nak amik budak buat practical..
salah satu sebabnya, xlarat nak baya gaji..
berbanding giant company, upper position was hold by permenant employer, jadik yang baru masuk practical ni just follow2 belakang tabir jah. no hal la kan.. sapa xsuka bila datang keja biar senior yang handle..
tapi, masa aku keja kilang dulu, senior2 yang boleh dikatogerikan sebagai senior citizen nih, banyak yang bila wat salah, suma pas kat junior.. masing2 xmau bertanggungjawab.. yang kena junior macam aku.. hampeh tol.. sumanya sebab takot potong gaji..
berbalik pada topik, aku rasa xda masalah kalo nak keja kompany melayu yang ala kadar saja.. ha, cuma meybi repot ja la.. pengalaman yang xadvanture macam org lain, markah pun kurang la bos.. dalam kos aku ni, kalo ukm saja keluarkan secara purata 45 org civil engineer, 

campur um, upm, unimas dsb universiti y diserata negri = semuanya dalam 14 negeri, 
belum masuk uitm yang cawangan seluruh negara = 14 kawasan, 
+ u ++ mcm uniten, utp dsb + kolej swasta = 14...(or more)

secara purata, keseluruhannya = 1890 graduan kejuruteraan awam dikeluarkan dan membuat practical setiap tahun besamaan 1890x2 = 3780 student.. kalo bilangan pencen seramai 4000 setaun, memang xda masalah laa. tapi logiknya, mencecah 4000? adakah?

jadi, nampak xbesarnya competition ni? so, andaikata ada mana2 student yang malu2 nak bersaing tu, boleh2 lah gilap bakat anda dari sekarang..terutamanya aku y malu2 ayam nih. kalau sekadar nak tukar kos, jadi cikgu, baik lupakan saja..
ini kerana,
maktab seluruh negara = 14 negeri
universiti y tawarkan perguruan = 14 negeri
++kolej swasta = 14(or more)
+graduan luar negara = thousand of them.
(meybi bole kurangkan y luar negara tu, tapi, secara logiknya, y pergi belajar agama, balik nanti mesti jadi cikgu juga ya x?xkan semua nak jadi penceramah bebas kot.. ) 

so, nak xnak, strive for success guys! nak jadi doktor? hmm.. doktor pun belambak sampaikan  doktor y cari patient, bukan patient cari doktor .. rebutlah peluang sementara masih ada.. 

Friday, September 23, 2011

kenapa pelajar varsiti perlu join persatuan

atau dengan kata lain, aktif.

senang saja..
bagi pelajar yang jauh macam aku, rumah jauh... jadi, xselalu berpeluang balik umah..
adalah sangat membosankan apabila fokus terhadap belajar saja walhal las2 lena jugak lam kelas..
fokus ke mana blajar ke mana.
bila join program2 macam ni, ada jugak aktiviti ujung minggu.. walopon xselalu, masih ada aktiviti..
habis, larat ke nak melawat midvalley tiap2 ujung minggu? mampus kopaklaa poket aku.. toke balak pon bole bankrap cani..
cadangan lain, xyah la jalan2 ya dak? duk bilik tengok movie ka.. duit xkeluar, letrik xya bayar. haa.. kan macam beras keluaran bernas tu..
bab ni aku setuju.. selama 2 sem = 1 tahun yang lepas, aku habiskan masa 1/5 untuk lepak umah kakak aku, 1/5 masa berjalan2 suka ria di KL, dan 1/5 lagi aku tido sahaja semasa ujung minggu.
persoalannya. kemana menghilangnya lebihan 2/5 lagi?ce teka.
sonang bai, aku tengok movie ler.. yang nyata, terlampau tengok movie akan membuatkan mata aku macam nak tersembul saja + sakit disebabkan renungan menawan terhadap skrin laptopku..
sebagai pelajar yang bijak, aku amik keputusan yang bijak untuk join mana2 persatuan.. setel.
masa xdak kerja, menyesal join mana2 aktiviti.
masa belambak keja, menyesal join banyak aktiviti..
otak manusia ni boleh berubah fikiran dalam masa seminit kan.
btw, what goes around comes around. do you believe in karma? where all hardwork will be repay? well, i do.
even a little good deeds will follow you back. however, even small bad deeds will hunt you forever..

Monday, August 22, 2011

cara delete malware nikbir09.ws

hmm..yang ni aku baru taw tadi..
dah lama aku syak ada malware kat blog aku ni
cana la xsyak.. nak masuk asyik kena proceed saja.. leceh gak tu..
sebenarnya,
caranya bapak mudah.
xpayah ragu2 lagi ok
menurut blog ini, ada 2 tutorial saja yang ada kena serangan malware nih.
 JQUERY ACCORDION dan SCREEN SAVER sahaja
dapat dikonklusikan di sini, blog aku ada screen saver..
maka, tanpa tunggu lama aku bukak design > edit html <ctrl f and search nikbir09.ws..
wooww,,,there u are.. dah lama aku cari mana la virus2 cinta ni menyorok..
tang tu rupanya.. haha
sapa2 yang ada masalah sedemikian, bolehlah bertindak sekarang! 
terima kasih kepada yang telah membantu.
o yeah! 

edward kwon

once upon a time
he just a normal
child
and
teenager.
now?
unbelievabaria! haha

dia bukan genius pun
grad dari community college ja pun
tapi, dia penah jadi head chef kat burj al arab hotel kat dubai.
wth? see... xmasuk u pon boleh berjaya..
dulu, zaman muda2 dia kerja kat hotel..
tapi,sebab xnak masuk army(sebab xblajar), dia pun sambung jugak blajar..
jadi time tu, cara paling mudah, masuk kolej komuniti lah..
tapi, apa y bezanya, masa practical, org lain kerja 9 jam, dia kerja 16 jam..
success is more than a word.. its ur full throttle of hardwork..
so, hotel tu cam acknowledge la hardwork dia..
dia pon diterima keja kat situ.. 
dari situ, dia keja macam gila atau gila keja la..
pas dah lama keja, edward ni apply ke cawangan hotel kat US
tapi, kat US pon susah nak survive, tambah2 kalo kita xtahu sangat budaya barat ni..
makan.. citarasa depa lak lain kan.. 
dia ckp, 70% duit dia spend on food and books..
banyaknya makan free sample kat supermarket..
susahnya nak berjaya kan.. lagi2 kat tempat orang..
usaha tangga kejayaan..aku rasa, pepatah melayu ni bukan cakap2 kosong ja, ni memang kenyataan.
dia pun usaha la bagi mat2 saleh tu xpandang remeh kat dia..
lepas dia ada tour keliling burj al arab tu, dia semat dalam hati, setaun lagi aku akan keja kat sini! o yeah!
hah..serius! 366 hari pastu memang dia keja kat situ pon..
tapi skang dah tak kot..
sebab dia dah balik korea..jadi celebrity chef..haha..lagi glamor ok..
hmm...dalam hidup ni, memang xmudah la kalau nak capai kejayayaan..
xsenang kalau nak capai kesenangan..
jadi buat kawan2 aku y xdapat pilihan depa, atau xdapat tawaran terus ka dalam upu,
jangan sedih2..
banyak lagi peluang.. masuk u bukan satu2nya cara y belajar..
orang y dah berjaya ni, jarang2 jalan yang dia ambil ni jalan biasa..
selalunya, makin mencabar jalan tu, 
makin besar effort y diguna, 
makin besar kejayaan y digenggam..
masa depan kita bukan untuk diteka time la ni, tapi, untuk ditentukan oleh kita sniri, 
mana letak duduknya kita nanti..

sumber: win2, kbs

Sunday, August 14, 2011

memfitnah itu lebih hebat dari membunuh.

hebat?eh, istilah sesuai ka? hebat dari balasannya adalah
tadi samarinda tayang cerita pasal fitnah..
las2, org yang difitnah mati excieden..
xcukup dengan fitnah biasa, ia jadi luar biasa bila satu family makan fitnah..
ha..bila nak mati baru teringat dosa, nak mintak ampun..
walopon yang difitnah tu dah memaafkan(memang la dh namanya pon adik sendiri),
tapi, sampai satu masa bila xdapat mintak ampun directly,
mesti akan rasa dibelenggu seumur idop..
nauzubillahiminzalik..
sedang berjalan2 tadi,
tetiba singgah sahur sebentar di blog mas ahmad safwan..
tentang hajjah sitt al-wuzara..
aku xpenah tau pon pasal isu2 y bekaitan nih..nampaknya, hajjah berkenaan dah menghina Nabi Muhammad..
walopon identitinya xdapat dikenali,
tetap dikira musuh islam jugak la dia ni..
tambahan lagi kalo dia ni rakyat malaysia..
memang xpatut..
mula2 ada la sedikit siasatan dari hacker malaysia y menuduh arlene tan( mix chinese malay),
nampaknya, tuduhan tu salah..
xbaik fitnah memfitnah ni..
salah satu sebabnya, org y dianiayai doanya makbul.dalam hal ni, nmpaknya arlene tan bukan islam..
tapi tetap setiap hambanya diambi kira..jadi xboleh memfitnah sana sini..
terutamanya hajjah berkenaan..sila bawak2 lah insaf..
kalopon dia bukan org islam, sila hormat agama y lain..
xperlu kutukan menhina lagi xmembina tersebut, lagi2 dalam twitter..
hidup i sementara..mungkin dia tak tahu, tapi Yang Maha Mengetahui tu tahu setiap perbuatan kita..
mungkin disebabkan kebebasan bersuara dalam laman sosial. diharap dia sedar dan menggunakan sedikit ilmu supaya xterpengaruh dengan barat y bebas bersuara xkira tempat. hajjah tersebut  juga kiranya, y xwajar meletakkan nama seperti itu bagi saya kalau sekadar untuk menghina sebab title hajjah tu bukan senang nak dapat. kena pegi haji mabrur dulu bagi y berkemampuan..
maklumat lanjut? jenguk2 la blog tadi..

Wednesday, August 10, 2011

larinya aku dot dot dot

Kisah ini terjadi disuatu pagi yang cerah… .
mungkin tidak begitu cerah untuk seorang ayah yang kebetulan memeriksa bilik tidur anak gadisnya… yg berumur 18thn
Dia mendapati bilik itu cukup kemas dan rapi, dengan sekeping sampul surat yg bertuliskan untuk ayah diatas meja bacaan.. perlahan dia mula membuka surat itu…
——————————————————–

...Ayahku yg tercinta,

Aku menulis surat ini dengan perasaan sedih dan sangat menyesal. Saat ayah membaca surat ini, aku telah pergi meninggalkan rumah.

Aku pergi bersama kekasihku, dia lelaki yang baik, setelah bertemu dia..ayah mesti setuju walaupun penuh dgn tatto2 ganas ditubuhnya, Dia sudah cukup dewasa walaupun belum begitu tua (aku fikir zaman sekarang 42 tahun tidaklah terlalu tua).

Dia sangat baik terhadapku, lebih2 lagi dia akan jd ayah kpd kandunganku ini. Dia memohonku untuk membiarkan anak ini lahir dan kita akan
membesarkannya bersama.

Dia punya bisnes perdagangan extacy yang sangat luas, dia juga telah meyakinkanku bahawa marijuana itu tidak begitu buruk. Kami akan tinggal bersama sampai mati memisahkan kami. Aku yakin bahawa para doktor akan menemukan ubat untuk AIDS jadi dia akan segera sembuh.

Aku tahu dia juga ada perempuan lain tapi aku percaya dia akan setia padaku dengan
cara yang berbeza.

Ayah.. jangan risau akan keadaanku. Aku sudah 18 tahun sekarang, aku tahu menjaga diriku. Salam sayang untuk ayahku dan ibuku yg trcinta. Oh ya sebelum aku terlupa, berikan semua teddy bear dlm bilik ku ini untuk adikku yg sgt2 inginkannya… …
—————————-

Keadaan si ayah bagaikan nk tercabut jantungnya ketika itu… … ..lalu perlahan2 membuka muka surat kedua surat itu… dgn keadaan terketar2 si ayah membaca… … .

PS:
Ayah, .. tidak ada satu pun dari yang aku tulis diatas itu benar, aku hanya ingin menunjukkan hal yg lebih mengerikan daripada nilai report kad ku yg buruk. Kalau ayah sudah menandatangani reportku diatas meja, panggil aku ya… Aku berada dirumah jiran sebelah jer… ..

Saturday, July 16, 2011

mimpi ku kurang indah

smalam mimpi lembu..
ceh.. kalo lembu cute2 xpa gak.. ni aku y jadi lembu. Siot toi la..
dah la lembu luar biasa.. 
lembu ni mulut macam rhinoceros sket.. 
cana la xmimpi, ritu lembu mai umah aku ramai2..
mau spulo ekor gak..besau2 lak tu..lari becelapak aku ngan durian2 skali.habis aku langkau besen2.. Ingat mak nak join angkat kaki..rupanya mak kalut cari kayu nak halau lembu..berani toi mak ni..lari gak lembu tgk mak aku.haha..
patu jumpak lak cacing ala2 ular..aku pon xpasti tu apa..mix kot.haha
pastu ada pulak lipan..aiyoyo…yang pon besau lahabau gak..mati kena ketuk..
patu ada ulat lak..besau2 jugak..tejun dari siling tu..sihat..pup melantun..xmati pon..xyah pakai paying tejun pon..nampak sangat manusai xkonpiden nak tejun..ulat blah camtu ja wei..konpiden ja.haha
pagi ni lak, jumpak pacat. 
Y musykilnya, the pacat was runaway from me! What the hell?ni dh 2 kali dh ni..terhina aku taw..apa..xlayak ka aku ni?hahaha

Episode kantoi: Akak aku dah ada marka uolss

Episode ini bermula bila mana aku ngah main henponnya dengan gumbiranya
Tetiba jah aku tertekan calendar
Tertekan pulak lagi satu lantas meletakkan aku di kedudukan bulan hadapan
Dan tetiba jahh jeng3..
Hepi anniversary. Me n him.
Panas!
Wallawey...bila aku Tanya dan2 kata tu anniversary angkat bendera red. Alaaaa
Kelentong ja lebey.. bila tanya citi..
Ceh
Aku ja y xtaw.. mak pon taw..alaa menyampah toi jadi org las ni.
Boring toi la..
Unbelievabariaaaaaa
Sumpah aku tak percaya! Cintaa
Ni..cana nak caya..membe skola dia yang jaga maxis centre pon dia xkenai.. ni nak kenal org len..
Tp, ok jugak.dr.ore klate lagi.. aku suspek nama dia pik..
Aku dh kata..ingat pompuan..kot la nam pikah ka..ni xlain2 bukan nama shapik.aish..kadang2 think +ve sangat pon susah jugak..hmm
aiyoo aku xstuju betoi. Klate tu bapak jaoh nya.
Cari yang dekat2 sudah..
Walopon jauh di mata dekat dihati. Tgk2 jaoh dimata tambah sakit hati..haa kan lece tu haha

p/s: cari kat adik satuu jugak.haha.clasmate hg kaa..haha. ada bran x?  :)

Tuesday, July 12, 2011

lu langsi lu mati

big different in the big style house
petanda kaya:
mesti ada umah besar
mesti ada keta mewah
mesti ada maid belambak
mesti makan hotel tu kira piece of cake

wallawey
buang jaoh2 ur tipical mind tuh
nanti melekat kat aku lece..haha
umah besar
keta merz beb
agak2 kan..gaji 20 ribu sebulan
umah banglo kecik sikit dari usop aslam
damansara punya area
masuk keta merz 4 5 bijik
campor bill letrik
ngan upah org gaji setiap floor
campor barang ceramic wat penuh macam nak wat musium
baju full tank ,
10 almari pon xcukup
plus branded lagi tu..
kalah mamat khalid nak wat fashion show
las2, bukan gaji tinggal gaji kerani ja..yang lain guna bayar hutang
tapi tu lah orang kita..
cina kat kuala umah aku tu..
jual ikan...pettt pettt nek moto kapcai dia tu
pakai suaq pendek ja bro
jumpak kat pasar malam lak
fuh meletop mat len cai nih
pakai moto lc, full throttle punya bantai
piuuuuuu..dan tru break..turun moto.aiseymen..apek tadi la der.
pakai helmet dah macam stephen chow aku tgk
skali jumpak kat giant
nek camry tu..ok la kan, jual ikan beli camry
wah hebat tu
skali turun keta
alamakkk pakai suaq pendek
bukan levi's bukan unta
tapi ini suaq juai ikan yang punya.hahahah
tengok tu..lain cara hidup kita ni.
hidup ni bukan sekadar macam makan oat kolestrol turun..
oat saja dah kena beli..blom masuk dapur gas lagi..
pastu, dah makan, nak buang pule
jamban public pon kena bayaq taw
tambah jamban sniri
nak buat lagi
panggil indah water lagi..
adoiii
life is short. orang cakap macam antara azan dan solat pendeknya
sedar2 kan diri ya pakcik makcik sekalian..
hidup mewah bukan bererti anda kaya..
kawin super duper grand tak menjamin bahagia..
jangan pinjam ah long..pinjam kat along xpa..haha
apa pasai ha? ha la..
wa..ah meng ah...lu langsi lu mati la..hahah

Monday, July 11, 2011

lupa sebentar

pelupa atau terlupa?
sedang makan nasi dan teringat untuk mengambil kicap di dapur
malangnya sejijaknya kaki di dapur
owh, apa yang aku wat kat sini?

pernahkah anda pernah mengalaminya?
for ur information
dalam bentuk psychology kita panggilnya short term memory
dalam erti kata lainnya lupa lah
tapi, lupa ni ada 2..
memang sinonim dengan kita, kalau ada short
mesti ada long..
yang mana semua yang dilihat pasti diingat
contohnya yoonha dalam cinderellah man y sangat long memorynya
malangnya, ada jugak satu keadaan yang kita panggil amnesia dan nyanyuk
manesia bole dikatogorikan pula keadaan dimana anda melihat parents anda
dan tetiba jah u said..
duguseyo? ~dalam sebutan korea(ntah betul atau tidak haha)
mak bapak y membesarkan anda dilupakan..jangan durhaka anak..
amnesia la jawabnya. umpama seribu kali cinta
cinta dunia dik..bawak2 la insaf
nnyayuk pula masuk kategori yang mana jiran kanan anda pindah rumah..
sebab rumah si kanan tu anda yang punya, nampak sangat la anda ownernya
esok tu anda cuci rumah bekas si kanan
jiran kiri pon datang la melangut sekali..tumpang enjoy tengok orang cuci rumah
dan esoknya...sedang anda sapu sampah depan rumah..
jiran kiri datang dan...
'pin, bila pulak ruby pindah umah?'
hahahhaha...tergelak sebentar dong..

end
cerita ini tiada kaitan dengan sesiapa.harap maklum haha

Wednesday, June 29, 2011

what the hell

ini bukan lagu
bukan karoake juga
still bukan avril..
ni avril chipmunk punya stailll
nah hamik luu
mau mati kaaa???
what the hell la..ttiba xbole bukak lagi blog aku nih..
aiyooo..
somebody help me pleaseee

Saturday, June 11, 2011

apadia

ada sorang puteri ni
apa saja yang dia pegang mesti cair punya lah..
dalam erti kata lain...cayaq habisss
tapi, dalam banyak2 putera ni
dia terpikat dan bekenann
sebab dia cuma 1..
ada something yang putera tu bagi
dan benda tu xcair kat tangan dia..
cuba teka..
pabenda yang dia bagi tuh.hahahaha

















ans: coklat m&n
sebab ketidak cairan: dia kan cair di mulut, bukan ditangan haha
p/s: ahhahaha..xlawak pon masa azirah cita. heran sebab dia gelak.
lawaklah.aku pon jadi gelak kungkang2 skali...hahah

Thursday, June 9, 2011

what the different?

sapu sampah tu lumrah manusia
kena sapu kalo xmesti serabut serabai rumah
tapi, mesti ada semut lah kat lantai uma aku
pokok rambutan banyak..fenuh ana punya rumah
so, semut pon fenuh la jugak
jenuh nak menyapu
rajin toi semut ni jalan2
apa persamaan antara semut ngan manusia?haa..
taw x?
dalam banyak benda semut paling rajin
dalam banyak2 orang lak aku paling rajin hahahha
sebab sapu saja semut nanti dia mai balik jalan2 atas lantai
aku pon nanti balik2 kena sapu lantai
alahai la semut oi..tang ni jugak nak jalan2
apa beza plak semut ngan manusia
aiyo, nampak sangat la bodonya
semut tu kan kecik.aku kan besaq.haha ngeks lahada jugak manusia yang boh nama anne. sebab tu banyak semut..
konpius la si semut tu tu umah dia ka umah umah ant.hahaha ehh
lama la xjumpak lintah bulan kan?
dia xmai dah ka?sebab panas sangat kot..tapi sejuk ja aku asa..hmm..dh pupus gamaknya
pacat ja blambak. ada skali tu pacat naik kakiku
tapi tym tu dia sedang kalut turun kebawah.
why?aih, wat aku tertanya2 ja pacat nih
adakah kakiku sangat busuk sampai dia tergesa2 begitu
atau dia sudah xsabar2 tuk pulang kerumahnya tuk makan lunch?
wonder girl lahh..ish33
tadi makan durian ngan nasik..umpp
meletop..ada santan,gula,durian.perfect.xdak pulut pon xpa
tapi kan apa beza durian ngan rambutan?
nak kata beza.. 2 2 ada rambut..
satu rambut kecik, satu rambut besaq
satu keras, satu lembik
bezanya.....
satu pakai gatsby, satu pakai berylcream lah hahha
ala..macam pakai code10 atau follow me tuuu

between flying kiss or flyingkick.
which one would u prefer?
kalo ada org tanya aku soklan ni kan..aku bagi dia yang latter punya baru decide.
hampeh toi.
2 2 bagi naik bintang..
2 2 bagi pengsan..
yang first tu touching.. yang latter tu touching gak..
yang first touch di hati
yang latter tu touch kat kaki ahaha
so, beware. jangan silap dengar..
sebab tuu..
cakap siang pandang2 cakap malam dengar2

keranda putih

satu hari tu ngah odw nak p kerja
baru odw nak lena
tetiba nampak ada keranda kat kongsi.
lain kata, ada orang ngah usung jenazah..
nak kebumi la kot tu..
tengok adegan camni, tebeliak bijik mata aku
sebab rasa macam dah lama xtengok adegan macam ni..
selalunya kan orang dah guna van..
dan yang lagi penting...ada beberapa org ja yang usung jenazah tu ha..
sedih rasayanya.
time ni la baru aku tepikir,
andai kata aku mati, camtu gak ka?
xsampai 10 org usung jenazah aku..
pastu ngan keta lalu lalang xpedulinya..
hurmm..hidup..
idop lagi baik ka mati..
ada org kata, kecik2 xmau mampos, besaq2 manyusahkan org.
betoi la tu. idop wat masalah. mati jadi masalah.
lagipon
kan nyusahkan gak tu kalo kecik2 mati..
at least sempat gak besaq patu cari kain kapan sniri..
duit kan dah bole cari..kecik2 mana nak korek duit..hg ka nak sponsor kain kapan aku?
haha..joking jah.
pastu, peristiwa kedua..
nga syok2 layan dream high ngan hajar kat atas..
tetiba, ada dengar ssuatu...
jeng333..
eh..ada org cakar dinding umah aku la
bila aku amati balik.ceewwwaah
macam bunyi kucing cakaq tingkap
aiyo
lek luuu
takot apa..sabo je lah
haha..pastu kali kedua dia cakaq lagi
dia??memang umah aku ni papan blah atas..tapi kannn
apa kehe nak cakaq umah aku malam2 cenggini ni haa
na da org len
hajar sebelah aku,mak abah citi kat bawah..
kali ketiga zraaappp dia cakaq dinding..
meremang bulu roma aku..Allahuakbar..
3 kali aku ulang..haha..siap kol abah lagii
tetiba ada org mengilai
cis..zroooommm aku blah turun bawah ..
awatnya xlagu tu..cakaq dah satu hal,ngilai lak diaa..hahha
pusing blakang hajar xfollow
siotttt..parid  rupanya
mengilai dahsyat toi..tu yang laju aku cabot..
kali ketiga tym aku keja morning shift..
masa nak balik meti la petang..
tara nak sampai umah dah kui 8 malam
driver tinggal kat jalan besaq jah
masa turun tu namapak moto abah baru kona masuk umah
adoi laaaa
tepaksa jalan masuk sniri..
kat situ dulu ada pokok koko..makcik a penah gak cita something kat situ dulu
aku pon jalan la slow2 ..
dalam hati sapa taw..
tup tap tup tap
macam hujan rintik2 tym tu
serintik hatiku
tiba2
brapppp..
zruuushh..
jeng33
ada benda jatuh la plak.mula2 macam kera gayut ubah pokok
betapa banyaknya menatang kat umah aku kan haha
last2..bunyi makin kuat la wei
zrapp prapp prup dush semua kluaq..
piuuu aku pecut laju sebijik macam mana malik noor lari
selaju tumbukan mohamed ali
sepantas ferrari
sekuat lembu tekeluaq tali
perrrgghh..laju wei
penat keja kilang ilang dan2..aiseymen
bediri 12 jam ow..tumit yang sakit cam nak tekeluaq lutut2
do u know??aku na penah menang bab pecut nih.
sejak bekurun lagi
skola rendah,skol menengan mahupun zaman kolej
lari slow macam siput.semut pon bole potong aku.
except for merentas desa tuk wilderness tu la..yang tu exception
ala2 paramore gitu.hoho.tu la..rezki Allah sapa taw..
rezki aku..aku terimaa
tapi bukan rezki yang ni la wei
siot laaaaa...
macam2 ada..mai la lik lau..benda yang astro xdak,yang tu yang kami ada...hihiihihihi

Tuesday, June 7, 2011

what happen

currently is fighting for completing the natural cycle.haha
ature is calling me.wow.
selama beberapa minggu cuti ni,,fuhh..baru bejaya on9.haha
skang ngah keja kat AMD.
ngn shima rad ngn gg.
well..ada ura2 nak berenti.
makin buncit la muru ngan francs pasni.haha
asyik bantai duit rakyat malaysia yang ngeng macam ak.
apa la masala reject aku dulu.
kalo amik kan dah bole keja awai sket.hmm.
selama ni gak selambak cita korea yang aku tengok.
xmasuk ngan ulangannya skali.yeah.
makin kelabu mata aku pasni.
makin bengkak.
makin lawa.
tapi, gud news! practice makes perfect.

sonang nak stay up night shift. xngantuk macam morning punya.
lentok habis.
pastu tengok cun.eh, besa ja cita dia.
manis tu bole tahan.ingatkan apa la depa duk cita tym reunion.
reunion!uii..syok betoi reunion kali nih.
nek bot skali.
next..
syok gak cuti2 ni layan mohamad izz rahimi.
yay.ramai lak ada kat umah kali ni.
ble la nak wat meramai sket.
pastu..hmm..ok.daa
tym to sleep.mak dah bising suh lena. so nak bangun awai
sekian laporan tahunan dari mayat hidup.end

Thursday, May 5, 2011

edisi khas buang masa

tet
tutt
titt
malam2 buta ni ilham pon xdatang2.
ini bukan ilham affendi ok.
owh, sebagai ilmu tambahan, ilham affendi adalah cikgu saya tym umo darjah brapa ntah.
cikgu yang menarik dan suka bercerita.
paling penting skali, suka lap peluh.
mesti bawak handkerchief kale2 masuk kelas.
suka cerita hantu(walopon dia kelentong aku caya gak hahaha)
dan....xsuka bagi homework sebab malas nk cek.
ghahahah.tu yang bes tuh.
tuk dak pemalas cam aku kan,memang layan la.hoho
tapi, pada suatu ketika, satu kesilapan dia dah dibuat.
tett.
adaka patot dia kelentong budak batch atas aku kata juliani tu ingat ja kat cikgu..salu kirim surat agi.
malangnya, dia xttataw spupu aku ada lam klas tu.hahaha
pastu bila tanya akak aku, penin dia na jawab.
bila kurun lak dah akak aku bagi surat nih.hmm.
kantoi..
pastu, back to the future.
selama sminggu fieldwork nih
nampak sangat aku asik main jah
bola ada
layang2 ada
tuju kasut ada
pepsi kola ada
sebbek batu seremban xdak
kalo x, dah lama aku men.hahaha
eh, chess pon ada. baru ja bli. bli kat pasar malam.
murah siot. :D
pastu, hari ni makan cokotop lagi.
malangnya, harga dah naik la pulak.
hari tu namplosen jah.
harini singgit namplosen.tett.
rupanya akak hari tu lupa kira harga eskrem.hahaha
rezki2..xdapat kita nk jangka kan? tadaa.
ini lah takdir namanya. tang mana ada kirang, tang tu ada lebihnya.hmm
pastu citi mecej la plak tadi.
alaa..rindu sangat nak balik umah.
nak tengok anak menakan baru.
pastu nak keja tym cuti nih.
nak kumpul duit sebab nak membazir pastu.haha
madi cakap musim durian kat kampung dah abis.
ciss..xsempat aku nak rasa.
rasa sayang eh rasa rasa sayang2 eh.hey.haha
k.done.daa

Sunday, May 1, 2011

fieldwork

fuhh
meletop!
mantop!
booooomm!!
ouchh..nice day.
hari nih ada fieldwork kat stadium.


andaikata anda tertanya2 dimana stadium, maka
dengan bangganya..saya isytiharkan.
stadium adalah tempat yang ada tract untuk berlari di situ. 
huahuahua
ini bukan bukit jalil.ini ukm jalil..

letih taw wat fielwork.
in this task, we learned how to apply the ilmu2 that we've got from our lecture lah..
smalam, sampai gelap punya ukur..
skali abang men bole tanya, 'dik, nampak ke dik?gelap ja tu' haha
lek lu bang..aku pon lari2 ayam ke staff untuk menyua suluhan.
esoknya, kerja bersambung. tp lambat sket.
sebab bilik xsetel lagi.
so, stat agak lewat.
pastu kan, ngah syiok2 layan traverse..
tetiba tenampak cik shahrizan.hoho
alhamdulillah.. lega..dapat tgk di pon jadi la..le amik berkat.haha
pastu sembang2, ces, ada wat cilap upanya.
hmm.. letih ja wat tacheo smalam. xyah pon..
tacheo tuk ukur yang jauh jah. ek eleh.. penat aku pulun
tp kan...
mak aii! cute sangat anak dia..
putih melepak..comell sangat..anak dia kayuh beskal ikut dia jogging..
muka lak sebijik.xlain xbukan..memang sebijik cam dia.haha
pastu, ada plak abang azlan.
parking kat sebelah kami..
tanya lagi dia.. ada lagi wat salah.. hmm.
mak down nyah.
stop jugak la td.. masa nak balik, nampak la keta merz cik shahrizan sebelah keta spot azi..
hmm..one day, nak bawak gak lah keta camtu..
nak jogging2 bawak anak y kiut2(kegatalan menjelma haha)
tp smangat gua dah up sket skang der!
sebab tym makan kat soho, gua bli bola der.haha
t nak men kat danaulah. hahaha
semangat2!
habis cepat le main.yay.. :)
semoga hari esok membawa kejayaan buat kami.amin..

Saturday, April 30, 2011

ikhlas ker?

keikhlasan memang xdapat di lafazkan ngan kata2..
kalo ada yang cakap dia ikhlas tu..
mohong la.
sebabnya,
kerja yang ikhlas adalah kerja yang dilakukan oleh tangan kiri tanpa diketahui sang tangan kanan.
kalo skali wat amal, u tell the whole world,
hmm..bukan ikhlas ler namanya.
riak, bongkak dan sewaktu dengannya lah tu..
hehe..sekian. :)

Thursday, April 28, 2011

H2

currently was watching H2.
sebelum copy cita nih,
rasanya aku penah dengaq pasal cita nih.
tpi katna eh??
ooow..
i know2..
dulu masa masyuk layan katsu tym skola dulu,
nana ada beli komik H2.
pastu,malas nak bawak balik,
dia bagi kat aku trus..
hmm..mana nak carik nih?
lesap trus katsu ngn H2 lam umah aku.
aii..
xkan tikus baca kot.
bapaklah.hahahaha

still my peveret pelakon ada lam nih..serizawa.

tadaaaa..aching yang paling hebat sekali dia wat tym nga tauk bola..

eh, lama xmain menda alah ni.
besbol..wuhuuuu
dulu tym kecik2 penah men o..
ngn abng ngan kakak ku tersayang.
ghehehe
mana pulak la nk carik kayu dia tuh kan dulu2.
apalagi, amik serpihan2 kerusi makan kat umah ler.
kan ada beberapa bahagian tu.
bole wat pukul bola.
plak tu, lebaq sket nak pukul
hoho.
bola lak dapat mana eh?
hmmm..mak ada beli 4.
sorang satu der. lain kaler lak tu..
macam2 ada.
tapi dah hilang sebab baling lam parit kat pangsapuri idaman(acewah,full name uols)
ok.
setel.
bilamana xternal rosak.
nak copy muvi pon payah. damn.

Wednesday, April 27, 2011

yet its true

tell a girl she's beautiful a million times, and she'll never believe you
try call her ugly once, and she'll never forget it. girls.. :)

Saturday, April 23, 2011

haram menikah gadis satu kampung

masa tengah meronda2 lam fb..suatu notes menjadi perhatianku..
ini dia..haha

HARAM MENIKAHI GADIS SATU KAMPUNG


BERITA GEMPAR!!!!! HARAP-HARAP TENANGKAN PERASAAN
SEBELUM MEMBACA LAPORAN INI, BAGI YANG TELAH
TERLANJUR... APA NAK BUAT!!!!

Haram menikahi gadis satu kampung. JAKIM telah
mengeluarkan fatwa baru. Setelah diadakan perbincangan
dan diskusi di antara para pemimpin, JAKIM dan ahli
ulama' memberikan fatwa pada tanggal 3 oktober tahun
2003:

"HARAM HUKUMNYA BAGI SEORANG MUSLIM LAKI-LAKI UNTUK
MENIKAH DENGAN GADIS SEKAMPUNG"

Fatwa JAKIM ini telah menimbulkan perdebatan dan
bantahan yang sangat sengit antara yang pro dan
kontra. Bahkan banyak pihak yang menyatakan bahawa
JAKIM telah mengambil keputusan yang tidak
munasabah dan terburu-buru. Wartawan Berita Harian
telah meminta pegawai kanan JAKIM untuk memberi ulasan
yang mendalam sebab sebab JAKIM mengeluarkan fatwa
sedemikian. Inilah isi
wawancara tersebut:

Wartawan: Bagaimana JAKIM boleh mengeluarkan fatwa
haram untuk menikahi gadis sekampung?

Pegawai Kanan : Bagaimana tidak haram, sedangkan
menikahi empat orang wanita sahaja sudah berat,
apalagi satu kampung..........!!!

bikin gua suspen jah
caiitttt..xleh blah betol..hahaha

Thursday, April 21, 2011

SITUASI KETIKA BERGAYUT

Situasi-situasi yang berlaku ketika bergayut ngan bf/gf korang :

1.  Tepat pukul 11 atau 12 malam mesti korang dah pegang henset korang..Sama ada tunggu panggilan atau korang yang akan call! Ada yang akan SMS tanya "Bz ke tak? Nak call nih" .....

2.  Bila bergayut kadang2 tak kira tempat...Banyak port yang korang conquer.. Ada yang kat koridor..Ada yang depan pintu... Atas katil... Di meja study... Macam2... Masa ni dah tak kesah dah pukul 2 3 pagi pun sanggup gayut kat luar bilik asrama korang semata-mata dapat cakap ngan yang tersayang.... Kekasih punya hal, hantu2 dah tak takut dah!

3.  Bila gayut punya gayut sampai mengantuk tapi si kekasih nak cakap lagi... Cakap2 sampai terlena.. Besok pagi pakwe/makwe call kata " Semalam dah tido eh? I panggil tak sahut2".. Dah mengantuk tapi taknak gtau sebab xmau kecewakan dia...apa daaaa~~

4.  Tengah dok syok cakap telefon, tiba2 "tuuutt" call putus... Mula2 try call balik tak dapat.. Then check balance topup dah habis..Yang sang kekasih pun takde kredit.... Haa tyme ni la sibuk buat SOS topup la..Credit Advance la...Pi bilik kawan yang jual topup laaa...macam2...siap suruh ayah,mak, kakak dan abang pi topupkan..ish3!

5.  Bila syok dok gayut atas katil tiba2 roomate nak tido dah..."Alamak,takkan nak gayut depan dia! Nak gayut di luar takut...Kalau gayut depan dia,nanti dia dengar aku bermanja-manja ngan kekasih aku lak"  Bila dalam dilemma camni last choice ambik bantal cover!

6.  Masa awal-awal call cakap la benda harian yang dibuat...Makan apa...Jumpa sapa...Aktiviti menarik yang dibuat...Then masuk part 2 plak dalam perbualan iaitu part gaduh-gaduh manja lak... Then masuk part ke 3...part pujuk memujuk pulak...Last2 BAIK balik...Banyak part sungguh laaa...

7.  Kadang-kadang bila dah tak tahu nak cakap apa, pasang loudspeaker dan bagi roomate2 dengar sekali...Tyme ni semua pakat kerumun nak tanya soalan kat kekasih korang.. Nak menyibuk laa..nak mengusik laa... Nak buat Edisi Siasat laa... Yang roomate/kawan2 korang ketawa terbahak2 dengar kekasih kita bagi jawapan....

8.  Ada kes di mana tengah dok gayut then gaduh besar... Tyme ni (kalau perempuan memang menangis laaa) dan akan terus matikan telefon.. Haa mulalah pakwe ni call atau mesej si roomate korang supaya tolong bagi dia cakap ngan korang.... Tak pasal2 jadi orang tengah pulak....

9.  Bila akhir perbualan mestilah nak sebut " I LOVE YOU" atau " MISS YOU" tapi kita xsebut kuat-kuat...Malu kena ejek ngan roomate kalau dengar.....Oya, last sekali mesti ada "Mmmuuuaaahhh mmmuuaahhh" tu pun bagi kiss sesenyap mungkin... Malu punya pasal...tapi tetap nak bagi...

10.  Haaa...ini memang satu situasi yang mana2 couple pun akan alami... "Awak letaklah dulu..." "Tak Nak... Nak awak letak dulu..." "Ala..semalam saya dah letak.. Hari ni awak pulak letak!" "Ala...jom kita letak sama2 k?Awak kira la sampai 3" "OK....1...2....3..." Hmmm...sampai ke sudah tak letak2....

hehehe..mantop2..y last tu penting..
sebab tu sampai ke sudah xletak la jawabnya.hahaha

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space